Angelo Kostakis

Ik ben Angelo Kostakis, een internationale datingcoach. Hoe word je een datingcoach vraag je je waarschijnlijk af? Het is allemaal begonnen met mijn passie voor het menselijk denkpatroon. Zo vind ik het bijvoorbeeld fascinerend wanneer je weet dat je problemen eenvoudig kan oplossen wanneer je objectief blijft in moeilijke situaties.

Tijdens mijn jeugd werd ik misbruikt. Dit heeft een enorme impact gehad op leven en de verschillende ontwikkelingsfasen. Ik was regelmatig alleen en op mezelf. Ik liet mensen niet snel toe en had moeite om iemand te vertrouwen. Wanneer ze me liefdevol wilden aanraken, duwde ik ze weg. Dan kwam immers het beeld van het verleden naar boven. Ik sloot mezelf volledig af van anderen.

Mijn verdriet of negatieve emoties? Die sprak ik niet snel uit of bleef heel oppervlakkig hierover. Want zo hoort het als man zijnde, toch? Natuurlijk niet, besefte ik later. Maar voor ik dat besefte, communiceerde ik nog niet over mijn zwakheden en dat vertraagde de diepgang van mogelijke connecties.

Het behalen van mijn doelen was het belangrijkste. Ik wilde heel graag bouwkundige ingenieur worden. Zo gezegd, zo gedaan. Maar tijdens mijn werkervaring ontdekte ik snel dat ik meer voldoening haalde uit het oplossen van menselijke problemen dan bouwkundige berekeningen te maken.

Ik begon met poëzie en schrijven, voornamelijk op sociale media. Ik wilde mensen ‘raken’ en ze weer laten geloven in de liefde. Tegelijkertijd wilde ik ze ook laten inzien dat liefde gepaard gaat met pijn en gaf daarbij advies over hoe ze met deze pijn moesten omgaan.

Mijn quotes gingen (internationaal) viraal en bleken inspirerend te werken voor heel wat vrouwen. Via Instagram kreeg ik enorm veel berichten van vrouwen uit verschillende landen op zoek naar professioneel advies over ‘daten’. Er was dus een duidelijke nood en wist ik dat ik hiermee kon helpen.

Ik besloot om mijn carrière als ingenieur op te geven, mijn coaching diploma te behalen en mij volledig te focussen op het helpen van mensen. En vooral: mensen helpen om terug in liefde te geloven.

Na een relatiebreuk moet je kunnen helen. “Time heals all wounds”, zeggen ze weleens. Maar jammer genoeg krijg je ook littekens. Littekens die ervoor zorgen dat je minder zelfvertrouwen hebt, die je een laag zelfbeeld geven en die onbewust geuit worden in het daten. Met als gevolg dat een man zich niet meer met je wil binden. Soms komen de littekens pas tot uiting wanneer je net een relatie hebt. De gevolgen zijn dan erg zwaar en dat kan vermeden worden.

Om mensen te helpen in het volledige ‘healing proces’ heb ik me gespecialiseerd in de psychologie achter het daten, relaties en hoe je negatieve emoties omvormt tot positieve.

Wanneer je littekens genezen zijn, leef je weer voluit en beleef je de liefde zoals het hoort: met sterke communicatievaardigheden, vertrouwen, een connectie en een stevige fundering waarbij obstakels samen overwonnen worden.